Listen

Latest News

Benvolguda alumna de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia. Vaga de dia 8 de març

(Available only in default language)

Benvolguda alumna:


Com saps totes les dones sanitàries, estem afrontades al compromís ineludible de treballar per aconseguir la igualtat social que elimini des de la insuportable xacra de la violència (47 dones mortes a Espanya el 2017) fins a la discriminació que patim a l'hora de la distribució de la càrrega de la cura d'aquells que ho necessiten, per posar solament dos exemples.

 

Especialment, la professió infermera a España, en els darrers anys, ha evolucionat vinculada al desenvolupament de la democràcia i a la lluita de les dones.

Sens dubte, en 40 anys, el progrés de les infermeres ha estat considerable però així i tot, en aquests moments encara ens trobem afectades per greus discriminacions (com la dificultat per a accedir a llocs de presa de decisions dintre del sistema sanitari, per a dedicar-nos a la investigació o per a eliminar l'escletxa salarial que també ens afecta), que tenen a veure amb la forta feminització de la professió i amb la identificació amb l'estereotip de gènere femení.


Per aquests motius, les sota signants, dones que treballem a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, t'animem que participis en tots els actes reivindicatius del dia 8 de març, fent ben visible la presència de les nostres estudiants.


Sabem de la teva voluntat de canviar les coses, tu saps de la nostra; ha arribat el moment de fer-ho saber a companys, amics, família i a la societat sencera.

Moltes gràcies. Ens veiem demà dia 8 de març.

 

Sota-signants:

 

Rosamaría Alberdi Castell

Margalida Miró Bonet

Maria Llabrés Grau

Araceli Prieto Alomar

Mireia Guillen Solà

Rosa Miró Bonet

Iosune Salinas

Marta Alonso Carreño

Susana Sobrino Luengo

Francina Gelabert Sunyer 

Maria de Lluc Bauzà Amengual

Carme Alorda Terrasa

Purificación Luna Gallardo

Loli Cazorla García

Cristina Moreno Mulet

Maria Antònia Bou Borras

Maria Teresa Montero Polo

Celia Personat Labrador

Gloria Gallego Caminero

Noemí Sansó 

Antonia Pades 

 

Publication date: 07/03/2018