Listen

Latest News

Valoració del projecte Fes teu el campus de Palma

(Available only in default language)

 FES TEU EL CAMPUS DE PALMA

El dimecres 27 de març va tenir lloc la trobada "Fes teu el campus de Palma", iniciativa de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, amb el suport del Vicerectorat d’Estudiants i del Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, que ha possibilitat la jornada.

“Fes teu el campus de Palma” consisteix en què l'alumnat d’Infermeria d'Eivissa i de Menorca viatja al campus de Palma per compartir una jornada docent, d'activitats de coneixement del campus de Palma i un temps d'oci. L'objectiu de la mateixa és promoure la participació, la comunicació i el sentiment de pertinença de l'alumnat. A aquesta iniciativa hi participaren 31 alumnes de les seus universitàries d’Eivissa i de Menorca, així com companys i companyes de Mallorca que els varen acollir.

La jornada començà amb l'arribada de l'alumnat de les seus el dia 26 de març a la tarda, i amb la rebuda i allotjament a casa dels companys i companyes de Mallorca. El dia 27, l'alumnat de Menorca i Eivissa s'incorporà a les seves activitats acadèmiques segons el curs, però en el campus de Palma. Per l'alumnat de 4rt curs, que es troba en fase de pràctiques externes, es va organitzar una visita a l’Hospital Universitari Son Espases, on varen poder visitar diferents serveis.

La jornada va finalitzar amb la cloenda de l’activitat per part de la vicedegana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Iosune Salinas, la Vicerectora d’Estudiants, Rosabel Rodríguez, i la Vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí, que van posar en valor aquest tipus d’iniciatives i la bona acollida que ha tingut la iniciativa.

El projecte “Fes teu el campus de Palma” pretén que la convivència personal i acadèmica dels alumnes durant la jornada contribueixi a potenciar els seus vincles personals i identitaris com a membres d'un mateix estudi, malgrat la distància geogràfica. Té el seu origen a un Projecte d’Innovació Pedagògica dut a terme a l’assignatura d’Ètica dels estudis d’Infermeria iniciat en el curs 2013-2014, que pretenia donar resposta a la necessitat de desenvolupar la interacció entre l’alumnat i  seu sentit de pertinença, especialment de l'alumnat de Menorca i Eivissa, en el que s’havia observat una baixa motivació i participació de les classes de videoconferència.

Els bons resultats obtinguts per la experiència de l’assignatura d’Ètica i la evidència pedagògica que assenyala que promoure accions que afavoreixin el sentit de pertinència i els vincles amb la universitat, porten a un compromís de l’estudiant i a un desig de millorar el seu rendiment, ha portat a la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia a ampliar l’experiència aquest any al conjunt de l’alumnat de la Facultat d’infermeria i Fisioteràpia de les seus d’Eivissa i Menorca.

Equip deganal.

 

Related documents

Publication date: 07/05/2019